Studenti položili ispit: Košarkaši Bosne Royal deklasirali Mladost

objavljeno: 06.02.2018. u 20:04

Košarkaši sarajevske Bosne Royal savladali su ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada sa 81:59 u prvom susretu 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Domaći košarkaši su već u prvoj četvrtini pokazali da u ovom meču neće dopustiti gostima bilo kakvo iznenađenje. Odličnom odbranom i efikasnim napadima Sarajlije su riješile prvi period utakmice s 27:16.

Druga četvrtina donijela je isti omjer snaga na terenu. Bosna je na krilima raspoloženog centra Maksima Šturanovića i Amerikanca Coryja Brandforda nastavila povećavati prednost, koja je do kraja poluvremena iznosila 47:31, a već tada je izgledalo da je pobjednik ovog meča riješen.

Dominacija Bosne Royal nastavljena je i u drugom poluvremenu. Gosti iz Mrkonjić Grada nisu imali odgovor na agresivnu igru domaćina koji je treći period igre dobio s 20:10 i tada je već bilo riješeno pitanje pobjednika ovog meča.

U posljednjem periodu utakmice košarkaši Bosne Royal igrali su nešto opuštenije, a trener Miloš Pejić dao je priliku za igru i mlađim igračima. Mladost je četvrtinu dobila s 18:14, ali to nije bilo dovoljno da se ublaži visok poraz.

Najefikasniji u taboru domaćina bili su Maksim Šturanović sa 17, Jamir Rhashaad Hanner sa 16 i Cory Brandford s 15 poena, dok se u timu Mladosti istaknuo Dušan Hukić s 14 poena.

Ostali mečevi 18. kola igraju se sutra, a sastaju se Vogošća - Radnik (17), Bošnjak - Kakanj (18) Široki - Zrinjski (18) Sloboda - Spars (19.30), dok je u ovom kolu slobodna ekipa Studenta.