open-navfaktor-logo
search
Sjednica PSBiH
Stevandiću nakon upozorenja isključen mikrofon, Zvizdiću dobacio: Vi ste bezobrazni
Tokom rasprave o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije (SNSD) o smjeni ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića (DF) došlo je do kratke svađe zastupnika Nenada Stevandića (Klub zastupnika Srpski klub) sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Denisom Zvizdićem.
26.10.2021. u 16:00
get url
text
Sa sjednice
Sa sjednice

Stevandić je u svojoj raspravi o smjeni ministra odbrane govorio i o razlozima za donošenja zakona u NSRS i neprihvatanju dopuna Krivičnog zakona koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, nakon čega ga je Zvizdić dva puta upozorio da se pridržava tačke dnevnog reda, a potom ga je prekinuo i isključio mu mikrofon.

- Niste vi ovdje visoki predstavnik. Kako njima tako i meni – pobunio se Stevandić.

Riječ je data zastupnici Nadi Mladini, ali je Stevandić nastavio govoriti.

- Vi ste bezobrazni. Svima ste dozvolili da pričaju šta hoće, a ja sam najviše govorio o temi. Nije nas ni austrougarska počistila. Vi ste od ovoga napravili cirkus, dozvoljavajući svima da iznose mišljenje. Neka vas je sramota – dobacio je Stevandić.

Kasnije je u svojo raspravi i Alma Čolo, zastupnica SDA, pomenula da je Stevandić govorio o tački dnevnog reda i da se "osvrnuo na neke stvari koje smo mi pomenuli u diskusijama i mislim da je to u skladu sa Polsovnikom o radu".

Nakon što je i ona upozorena da se drži tačke dnevnog reda, Zvizdić je, između ostalog, pitao kakve veze imaju šume i pilane sa dnevnim redom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.