navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna dizajnerica

Stella McCartney sa živom lisicom na ramenu krenula u kampanju protiv lova i umjetnog krzna

Stella McCartney, slavna britanska modna dizajnerica, koja je postala sinonim za ekološki osviješteni pristup modi i zaštitu prirode, najnovijim poduhvatom mnoge je ostavila bez teksta.

Objavljeno: 30.12.2021. u 08:14
get url
text

- Užasno sam razočarana što tradicionalni lov na lisice još uvijek postoji u našoj zemlji. Potpišite peticiju za njegovu zabranu i spasite živote nevinih divljih životinja. Postanite dijelom pokreta za bolje sutra: već u 2022. svi skupa možemo živjeti više u skladu s prirodom ako to želimo - napisala je Stella u svojoj objavi na Instagramu, a njenu akciju podržale su stotine hiljada pratitelja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Za ovo priliku dizajnerica je fotografu Voguea pozirala u budni od umjetnog krzna koju je sama kreirala ispod stoljetnog bora sa živom lisicom na lijevom ramenu.

Znalci su uvjereni kako ta fotografija nije djelo majstora fotošopa, nego je Stella McCartney za snimanje angažirala pripitomljenu, udomaćenu i vakcinisanu lisicu koja se na njenom ramenu pitomo smjestila poput kakve mačke.

Slavna dizajnerica inače je velika ljubiteljica životinja, pa je kao božićnu čestitku ove godine iskoristila fotografiju svojih pasa Suedea i Bluea ispred božićnog drvca s neotvorenim darovima, a koliko je ekološki osvještena pokazala je i na nedavnom samitu o klimi COP 26, održanom u škotskom Glasgowu, gdje je predstavila svoju viziju održivosti visoke mode.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)