open-navfaktor-logo
search
Općina Ilidža
Stanarka zvala policiju zbog bilborda: Ne želim gledati NiP-ove političke uhljebe na zgradi u kojoj stanujem!
Na stambenoj zgradi u općini Ilidža u ulici Zaima Topčića broj 1 u srijedu navečer je postavljen ogromni bilbord bez odobrenja stanara, ispričala nam je Alma Destanović, stanarka ove zgrade, koja se obratila policiji, inspekciji i načelniku Općine Ilidža Nerminu Muzuru da se bilbord ukloni.
08.09.2022. u 14:09
get url
text
Ilidža bilbord NiP
Ilidža bilbord NiP

Na ogromnom bilbordu koji je postavljen na zgradu su članovi NiP-a Denis Zvizdić i Adnan Delić.

- To je politička partija načelnika Muzura i pismeno sam mu se obratila da ukloni bilbord sa zgrade. Muzur mi nije ništa odgovorio, iako sam ga molila da mi te uhljebe sa zgrade skine. Denis Zvizdić već decenijama je u politici i ništa nije doprinio Bosni i Hercegovini, a ni građanima naše zemlje. Zbog toga me nervira da gledam te likove na zgradi u kojoj ja živim. Ovo je ogroman problem gdje je u pitanju bahatost načelnika Muzura – upozorava Destanović.

Bilbord je na zgradu postavljen u srijedu oko 19:30 sati, pod okriljem mraka, pa je Destanović pozvala policiju da interveniše.

- Policija je došla 30 minuta nakon mog poziva, ali veliki kaminon sa dizalicom koji je postavio plakat je otišao. Policija je zahtijevala da im pokažem ličnu kartu. Odbila sam i tražila od policije da mi samo kažu po kojem članu zakona sam obavezna kao građanka koja je prijavila nezakonito postavljanje bilborda i živi u toj zgradi, da im pokazujem ličnu kartu na uvid jer se takva prijava može i anonimno proslijediti policiji. Napravili su samo neki zapisnik i ništa nisu poduzeli, pa sam se obratila danas inspekciji Općine Ilidža – kaže Destanović.

Za postavljanje bilborda na zgradu morala bi biti saglasnost stanara, bez obzira na to koja se reklama postavlja pa i ovaj bilbord za izbornu kampanju, objašnjava naša sagovornica.

- Tražila sam od predstavnice stanara zgrade Admire Preljević da se ukloni sa zgrade bilbord. Ona mi je rekla da nije u Sarajevu - ističe Destanović.

O izdavanju reklamnog prostora na zgradama odlučuju stanari, odnosno vlasnici stanova u svakoj od zgrada i to u skladu sa Zakonom o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanja zgradama u Kantonu Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.