open-navfaktor-logo
search
Ko bi profitirao
Šta se događa ukoliko bi Čelik bio izbačen iz Premijer lige BiH?
Ne moraju biti dvije uzastopne utakmice, nego se računaju dvije u toku sezone
05.11.2019. u 20:31
get url
text

Nogometni klub Čelik ima žuti karton. Drugi žuti značio bi i automatski crveni.

Ukratko, ovako funkcionišu stvari na fudbalskim terenima, a tako je i za "zelenim stolom".

Čelik je žuti karton "zaradio" u nedjelju, kada zbog suspenzije nije mogao igrati meč 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara na Grbavici. Ako Zeničani do kraja sezone neopravdano propuste još jedan meč, to će značiti da su automatski izbačeni iz elitnog razreda našeg fudbala.

- Nakon dvije neodigrane utakmice u Premijer ligi BiH klub se automatski izbacuje. Tako piše u našem Pravilniku. Ne moraju biti dvije uzastopne utakmice, nego se računaju dvije u toku sezone. Čelik nije odigrao jednu, a ukoliko ne odigra još jednu, automatski će biti izbačen iz PLBiH - pojašnjeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za Faktor, uz obrazloženje da se ne bi brisali dosadašnji rezultati Čelika, nego bi sve njihove utakmice do kraja sezone bile registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist protivničkog tima:

- Čelik je odigrao prvi dio sezone, a prvi dio sezone je prvih 11 kola. To znači da se ne bi brisali dosadašnji rezultati nego bi sve preostale utakmice bile registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist Čelikovih rivala.

Naredni meč Čelik bi trebao igrati u subotu protiv Zvijezde 09 na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.