open-navfaktor-logo
search
Blokirani računi
Srebrena malina od Suda BiH zatražila da im se omogući plaćanje preostalog PDV-a za nabavljene respiratore
Kompanija Srebrena malina Fikreta Hodžića, kojoj su zbog kupovine 100 kineskih respiratora koji su koštali 10,5 miliona KM za potrebe Federalnog štaba Civilne zaštite, a koju istražuje Tužilaštvo BiH, blokirana dva računa u Privrednoj banci, podnijela je molbu Sudu BiH da joj se omogući plaćanje preostalog iznosa PDV-a od 452.475 KM.
13.05.2020. u 14:38
get url
text

- Sud Bosne i Hercegovine je zaprimio podnesak pravnog lica Srebrena malina doo, kojim traže odobrenje Suda za uplatu neplaćenog dijela PDV-a - potvrdili su za Faktor iz ove pravosudne institucije.

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH u slučaju "Respiratori", Sud BiH je ranije donio odluku o blokadi dva računa, kojeg firma Srebrena malina ima u Privrednoj banci Sarajevo.

U trenutku blokade na računima se nalazilo oko 1,1 milion maraka te nešto više od 2.000 eura. Hodžić je u međuvremenu s računa Srebrene maline uspio podići 100.000 KM.

VEZANI TEKST - Na računima Srebrene maline blokiran milionski iznos

U molbi, koju potpisuje vlasnik firme Fikret Hodžić, navedeno je da neophodno čim prije izvršiti i uplatu preostalog iznosa PDV-a na račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Naglašeno je da će "u suprotnom društvo Srebrena malina pretrpjeti ogromnu štetu, imajući u vidu postupak prinudne naplate i druge pravne posljedice koje bi uslijedile ne krivicom društva Srebrena malina, te bi time ovo društvo bilo dovedeno u znatno teži položaj od onoga u kojem se trenutno nalazi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.