Ulice Beograda sinoć su izgledale praznjikavo, kao što je bio slučaj u martu i aprilu kada je na snazi bio policijski sat. Obavezno je i bezuslovno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru u onim situacijama gdje se mogu izbjeći međuljudski kontakti.

Na snagu je jučer stupila i zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mjere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum četiri kvadratna metra po osobi).

Među mjerama je i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prijevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mjera koje su na snazi.

Ove mjere su predviđene na period od deset dana, kada će iznova biti razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Prethodno je Vlada Srbije donijela odluku da se rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica i zapravo svih objekata, osim pumpi na kojima je omogućeno samo sipanje goriva, apoteka, dostave hrane i privrednika koji rade u trećoj smjeni skrati do 21 sat.