open-navfaktor-logo
search
Sve više oboljelih
Srbija: Još 96 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, jedna osoba preminula
U Srbiji već nekoliko dana, uz razmjerno veliki broj testiranja, ne pada broj novootkrivenih zaraza koronavirusom, a prema podacima Ministarstva zdravlja, za posljednja 24 sata registrirano je još 96 slučajeva covida 19, dok je preminula još jedna osoba.
22.06.2020. u 16:29
get url
text

Među 5.438 testiranih od nedjelje popodne 96 ih je bilo pozitivno, objavilo je u ponedjeljak srbijansko Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije registrirano je ukupno 12.990 oboljelih, te 262 smrtna slučaja.

U Srbiji je trenutno 731 aktivan slučaj infekcije koronavirusom, a 19 oboljelih je na respiratoru.

Prema izvještajima beogradskih medija, koronavirusom zaražena su i petorica nogometaša Crvene zvezde, te jedan fukcioner Nogometnog saveza Srbije (FSS).

Stručnjaci Kriznog stožera, koji su tijekom izborne kampanje pozivali na poštivanje mjera i sugerirali osobnu i pojedinačnu odgovornost, sada su suglasni da je "prijetnja ozbiljna", zbog čega nagovještavaju pooštravanje mjera kako bi se spriječilo dalje razbuktavanje zaraze, prenosi Hina.

Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da je epidemiološka situacija Covid 19 u Beogradu ponovno prijeteća".

On je ocijenio da će "nekih zabrana najvjerojatnije biti, npr. zabrana posjeta bolnicama", uz "obvezu nošenja maski u javnom prijevozu ili u trgovinama".

Srbija je u povodu pandemije koronavirusa 15. marta proglasila vanredno stanje, a ukinula ga 7. maja, primjenjujući za to vrijeme vrlo stroge mjere i zabrane, uključujući i opći policijski sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.