open-navfaktor-logo
search
Šest golova
Spektakl na San Siru: Remi Milana i Rome, pogađali Ibrahimović i Džeko
Fudbaleri Milana i Rome remizirali su u derbiju 5. kola Serie A, a Vučica je tako prekinula pobjedonosnu seriju lidera italijanskog prvenstva. 
26.10.2020. u 22:40
get url
text

VEZANI TEKST - Edin Džeko ruši sve pred sobom, od večeras bliži (ne)dodirljivim legendama

U spektakularnom meču na San Siru bilo je 3:3, a ovo je ujedno bio i prvi duel Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke. Bolji je bio korpulentni Šveđanin, koji je bio dvostruki strijelac, a Dijamant je postigao jedan gol.

Od 73. minuti na terenu je bio i Rade Krunić koji je ušao umjesto Saelemaekersa.

Milan je poveo već nakon 106 sekundi igre, a strijelac je bio Zlatan Ibrahimović.

Rafael Leao ubacio je da lijeve strane, a Zlatan je prevario Mirantea. Sudija je provjeravao VAR, ofsajda nije bilo, pa su gosti morali na centar.

Odgovor Rome i Edina Džeke stigao je ubrzo. Dijamant je u 14. minuti nakon kornera glavom zakucao loptu u mrežu za 1:1. To je ujedno bio i rezultat prvog dijela.

Džeko u 14. minuti pogodio za 1:1

Već na startu drugog dijela nakon 102 sekunde igre Milan je ponovo vodio, a ovaj put strijelac je bio Saelemaekers. Na 2:2 izjednačio je Veretout iz sumnjivog penala u 71. minuti.

Novu prednost Milanu je osigurao Ibrahimović svojim drugim golom u 79. minuti, također iz diskutabilnog jedanaesterca.

Roma se nije predavala i do izjednačenja je stigla u 84. minuti preko Kumbulle. Nakon kornera loše je reagovao Ibrahimovića i loptu je prebacio do defanzivca Vučice koji je pogodio za konačnih 3:3.

Golove sa utakmice možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.