open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor
Spahić se nije pojavio na sjednici, niti potpisao izvještaj, o selektoru drugom prilikom
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas neće dobiti selektora.
22.12.2020. u 13:39
get url
text

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj na Ilidži, stručna komisija pojavila se u polovičnom sastavu. Zvjezdan Misimović je bio prisutan, dok je Emir Spahić odsustvovao. Faktoru je potvrđeno da Spahić nije potpisao ni izvještaj koji je predao "Miske", a nekadašnji kapiten Zmajeva svoj izostanak opravdao je neodgodivim porodičnim obavezama.

Dvojac iz stručne komisije od Izvršnog odbora dobio je rok da do 28. decembra usaglasi i dostavi izvještaj, a najvjerovatnije će se istog dana i raspravljati o nasljedniku Dušana Bajevića.

VEZANI TEKST - Hoće li Misimović zbog Zeljkovića i Peteva "prodati" Barbareza?

Kako je Faktor ranije pisao, dvojica najozbiljnijih kandidata za kormilara Zmajeva su Ivaylo Petev i Sergej Barbarez. Navodno je bugarski stručnjak favorit budućeg predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića, ali i Zvjezdana Misimovića.

Podsjećamo da su razgovori obavljeni i sa Sergejem Jakirovićem, Amarom Osimom, Husrefom Musemićem, a kandidaturu je predao i Mehmed Baždarević.

Vremena za izbor novog selektora je sve manje. Bosna i Hercegovina kvalifikacije za Mundijal počinje za 92 dana. Prvu utakmicu Zmajevi igraju u Finskoj 24. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.