open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Snijeg pao širom BiH, otežan saobraćaj u višim predjelima
Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, pa BIHAMK vozače poziva na pojačan oprez.
26.12.2020. u 08:10
get url
text

Izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Foča, Semizovac-Kladanj, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Travnik-Jajce, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Posušje-Jablanica.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Pažnju skreću na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je od 07 do 19 sati, saopćio je BIHAMK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.