open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloga kaznila promašaje Sarajeva
Fudbaleri Sloge savladali su Sarajevo sa 1:0 u meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom večeras u Modriči. 
14.10.2022. u 19:48
get url
text

Domaći su zaprijetili u sedmoj minuti, kadaje udarac Milakovića odbranio Šahinović. Minut kasnije stopostotna prilika za goste. Ahmetović je išao sam prema golu Sloge, ali je šutirao visoko preko gola.

Potom su udarce isprobali Mustafić i Krstevski, ali promjene rezultata nije bilo. Nakon pola sata igre još jednom je pokušao, ovaj put iz slobodnjaka, ali se Đulčić nije dao iznenaditi.

Domaći su mogli do vodstva u 36. minuti. Kombinovali su Krstovski i Kulenović, ali je udarac ovog drugog sjajno odbranio Šahinović.

Nakon sat igre gosti su imali veliku priliku. Ikić je zaobišao istrčalog golmana Sloge, pokušao se sa loptom ušetati u gol, ali odbrana domaćih otklonila je opasnost. 

Dvije minute kasnije kombinovali su rezervisti Avramovski i Džafić, a udarac ovog drugog brani Đulčić.

Na drugoj strani Sloga je imala sjajnu priliku u 71. minuti. Pogriješio je Džefić, lopta je došla do Kulenovića, ali je njegov udarac u posljednji tren blokirao Đokanović.

Sloga je povela u 74. minuti. Kulenović je sjajno ubacio sa desne strane, a rezervista Milan Basrak glavom pogodio za veliko slavlje domaćih.   

Za kraj, treba naglasiti kako je sudija Aleksandar Njegomirović svojim odlukama izazovao buru protesta kod gostujućih fudbalera. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.