Blaž Slišković zadovoljan je kako Zrinjski igra u posljednje vrijeme, iako vjeruje da njegova ekipa može i bolje.

- Prije svega, vidim pomak na psihološkom planu. Ekipa se digla i vidim napredak. Kada je igra u pitanju, mislim da imamo prostora i da tu još možemo poboljšati neke stvari. Ne igramo još onako kako ova ekipa može igrati s obzirom na pojedinačnu kvalitetu koju posjeduju igrači Zrinjskog - kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare uoči susreta 11. kola Premijer lige BiH Zrinjski - Mladost.

Dodao je kako ga veseli što vidi pomak kod igrača koji su bili glavne udarne igre Zrinjskog u osvajanju tri uzastopna naslova prvaka, a kod kojih je na početku nove sezone, kako je rekao strateg Plemića, bio evidentan nedostatak motiva.

- Kada sam se vratio prije mjesec i pol rekao sam kako je kod nekih igrača bilo evidentno razočaranje zbog neodlaska u inozemstvo, ali sada se stvari polako vraćaju u normalu - ustvrdio je Slišković.

Po njegovim riječima, važno je da su ti igrači sada mentalno puno stabilniji i da se na njima vidi želja za povratkom u pravu formu kako bi mogli ponovno pružati partije kakve su pružali u prošloj i pretprošloj sezoni.

U prvoj utakmici nakon Sliškovićevog povratka na klupu Zrinjskog u augustu Plemići su u domaćem prvenstvu poraženi na gostovanju kod Sarajeva, nakon čega su upisali četiri pobjede i jedan remi protiv Širokog.

Trener Mostaraca kaže kako je važno nastaviti s dobrim rezultatima te time izvršiti dodatni pritisak na vodeći dvojac, Sarajevo i Željezničar.

U sljedećih pet kola Zrinjski četiri utakmice igra na domaćem terenu, a prva je na redu u srijedu, kada na stadionu Pod Bijelim brijegom gostuje Mladost Doboj Kakanj.

- Dosta smo pažnje posvetili analizi utakmice Mladosti – Željezničar (2:2) koju je ekipa Mladosti odigrala na visokom nivou. Moramo izvući pouke iz te utakmice, vidjeti koje su im dobre strane, koje loše, kako ih ne bi podcijenili ni u jednom trenutku - kazao je Slišković.

Nakon lošijeg starta sezone, Mladost je podigla formu i igra sve bolje, dodao je Slišković.

- Na nama je da mi sutra odigrano agresivno i postavimo se čvrsto. Ako tako bude, vjerujem da će naša kvaliteta prevladati i da ćemo osvojiti nova tri boda - rekao je popularni Baka.

Zrinjski ima dosta problema s povredama, a zbog kartona sutrašnju će utakmicu propustiti Jakovljević.

- Imamo nekih problema, no ne smijemo žaliti za onima kojih nema. Broj povrijeđenih ozlijeđenih sada se popela na nekih osam-devet, ali imamo ostalih 18-19 igrača koji mogu svojim kvalitetom iznijeti ovaj period pred nama. Nema kukanja - poručio je Slišković.

Utakmica Zrinjski – Mladost Doboj Kakanj igra se u srijedu od 17 sati.