Manchester

Slagala da je bolesna pa prikupljala novac od humanitarnih udruženja za vjenčanje iz snova

Objavljeno: 27.07.2019. u 09:32

Kasnije je priznala da se lažno predstavila te da je sve izmislila

Prevarom je uspjela prikupiti čak 15 hiljada funti

FOTO: Ilustracija

Dvadesetdevetogodišnja Carla Louise Evans iz Manchestera izmislila je da je bolesna i da ima rak, te donacije za svoje liječenje prikupljala kako bi platila luksuzno vjenčanje o kojem je maštala.

Naime Carla, neznajući kako da prikupi novac za vjenčanje iz snova lažirala je svoje nalaze, potvrdu o bolesti i dostavila ih udruženjima koja pomažu teško oboljelim pacijentima.

Prevarom je uspjela prikupiti čak 15 hiljada funti, više od 32 hiljade maraka. Kasnije je priznala da se lažno predstavila te da je sve izmislila, a uposlenici dobrotvorne organizacije koji su joj pomogli u prikupljanju novca su slučaj prijavili policiji.

- Evans se obratila dobrotvornom udruženju tvrdeći da ima rak i zatajenje jetre. Zapravo, nije imala nijednu od ovih bolesti - izjavio je tužilac Andrew Gwynne.

Carla, majka dvoje djece, ranije nije bila osuđivana, a sada se nalazi u pritvoru. Zbog ovog čina prijeti joj kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do tri godine, piše Mirror.

Izvor:   Mirror

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije