Četvrtak, 01.06.2023.

Skupštinska pijaca: Ekskluzivne fotografije, Vreto je prvo potpisao za DF, pa završio u NiP-u

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elvis Vreto je nakon napuštanja Naše stranke i djelovanja kao samostalni zastupnik prešao u novu stranku. Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković danas ga je predstavio kao novog člana te stranke.

Vreto u međuvremenu nije sjedio skrštenih ruku. Prije pristupanja NiP-u je dogovorio prelazak u Demokratsku frontu i potpisao pristupnicu toj stranci. Fotografije trenutka u kojem Vreto potpisuje pristupnicu Demokratskoj fronti su u posjedu Faktora.

Šta se u međuvremenu dogodilo pa je Vreto promijenio mišljenje, napustio Demokratsku frontu i pristupio NiP-u, nije poznato. Ideološki motivi se mogu isključiti, s obzirom da su Naša stranka i Demokratska fronta sa jedne, a NiP sa druge strane ideološkog spektra.

VEZANI TEKST - Napustio Našu stranku, dogovorio sa DF-om, pa promijenio mišljenje: Elvis Vreto prešao u NiP

- To se slažem da nisu sa iste strane ideološkog spektra, ali ja često ponavljam da nekad više ljevičarskih stavova i zalaganja ima NiP. To je moje viđenje, tako da u tom segmentu nisam našao ništa problematično – zaključio je Vreto.

Novi zastupnik NiP-a je, podsjetit ćemo, i do sada djelovao u okviru aktuelne opozicije u Skupštini KS, ali je u nekoliko navrata glasao suprotno u odnosu na svoje nove stranačke kolege, što se u javnosti tumačilo kao "cjenkanje" i "nuđenje" međusobno suprostavljenim političkim blokovima. U konačnici je, očigledno, NiP dao bolju ponudu.

Omjer snaga u Skupštini KS ostaje isti, s obzirom da aktuelnu Vladu KS podržava 18 zastupnika.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh