open-navfaktor-logo
search
Oglasio se i klub
Skandal drma PSG: Fudbalerku pretukli šipkama, napad naručila njena saigračica
Veliki skandal potresa Paris Saint - Germain.
10.11.2021. u 17:45
get url
text

Aminata Diallo, vezna fudbalerka PSG-a, uhapšena je zbog sumnje da je naručila premlaćivanje šipkama Kheire Hamraoui, koja joj je osim klupska, kolegica i iz francuske selekcije, ali i konkurentkinja za mjesto u timu.

PSG je potvrdio da je Diallo danas privedena u sklopu istrage otvorene nakon napada na igračicu kluba.

Detalje nevjerovatnog slučaja donio je dnevnik L'Equipe. Ovaj francuski list piše da su igračice PSG-a bile u zajedničkom izlasku, a da se Hamraoui vraćala kući u automobilu koji je vozila Diallo.

Oko 22 sata, piše L'Equipe, automobilu su prišla dvojica maskiranih muškaraca. Jedan je otvorio vrata i sa mjesta suvozača izvukao Hamraoui. Zatim su obojica napadača fudbalerku udarali željeznim šipkama po nogama, a zatim pobjegli s mjesta napada.

Hamraoui je prebačenau bolnicu gdje su joj tretirane rane na nogama i rukama. Logično, nije igrala u trijumfu PSG-a protiv Reala rezultatom 4:0. Diallo je nastupila. Zamijenjena je u 88. minuti.

Žrtva napada je trofejna fudbalerka. Osim za PSG, nastupala je za Lyon i Barcelonu. Pored nacionalnih prvenstava, tri puta je osvajala Ligu prvaka

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.