Srijeda, 29.06.2022.

Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva: Bogić Bogićević jedini kandidat za gradonačelnika

Počela je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajevo. Osim izbora za prvog čovjeka grada, na dnevnom redu je izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća, njegovih zamjenika i dogradonačelnika.

Gradski vijećnici kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine verificirala mandat, preuzet će dužnost gradskog vijećnika javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Sarajeva.

Na sjednici će biti izabran predsjedavajući Gradskog vijeća, dva zamjenika predsjedavajućeg, a trebao bi biti izabran i novi gradonačelnik te zamjenici gradonačelnika Sarajeva.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na prijedlog SDP-a, dok je Naša stranka za zamjenicu gradonačelnika predložila Anju Margetić, sportiskinju i reprezentativku BiH u plivanju te kao drugog zamjenika gradonačelnika Narod i pravda predložila je Harisa Bašića.

Prema dogovoru "Četvorke", za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Narod i pravda), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka).

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh