open-navfaktor-logo
search
Odjeci velikog derbija
Sin premijerligaškog sudije heroj Hajduka, šta je rekao njegov otac nakon dva gola Dinamu?
Veliki derbi hrvatskog fudbala između Dinama i Hajduka, koji je u nedjelju odigran na Maksimiru, pripao je gostima iz Splita s 3:2.
13.07.2020. u 10:25
get url
text

Heroj Bilih sa Poljuda bio je 19-godišnji Mario Čuić, fudbaler za kojeg rijetki znaju da je sin premijerligaškog sudije iz Tomislavgrada Tomislava Čuića, koji uz Marija ima još četvero djece.

VEZANI TEKST - Gojaka došlo da gleda "pola Evrope", a on isključen u 45. minuti

- Mario i dvije godine mlađi Filip su u Hajduku, dva najmlađa brata treniraju fudbal u HNK Tomislav, a i sestra je talentovana za sport - kazao je za Sportske novosti stariji Čuić, pa im otkrio da je i on također u fudbalu.

- Sudio sam Premijer ligu BiH dugih 14 godina. Nije bilo jednostavno iz malog mjesta održati se na najvišem nivou tolike sezone. Nisam se nikad plašio, nisam imao strah - kazao je otac mladog fudbalera Hajduka, te dodao:

- Srce mi je bilo puno kada sam vidio svog sina na terenu u Puli, u njegovom debiju za Hajduk. Ispunio se moj, njegov i san cijele porodice. Ali to je tek prvi korak, treba igrati i stalno se dokazivati. Ne može niko igrati osim tebe, uvijek to kažem Mariju. Jedino je teren mjerilo i budeš li pravi, ništa ti u životu neće pobjeći niti će drugi uzeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.