open-navfaktor-logo
search
Problemi za Peteva
Šesterici Zmajeva zabranjen ulaz u Kazahstan!
Fudbalska A reprezentacija BiH danas putuje u Kazahstan gdje će u subotu odigrati utakmicu 7. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. 
06.10.2021. u 14:02
get url
text

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šesterice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

VEZANI TEKST - Zašto Zmajevi nisu u avionu za Nur Sultan: Propust FSBiH, "diverzija" ili "igranka" Kazahstana?
 

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

- FSBiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šesterici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Ambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez spomenutih igrača - saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.