open-navfaktor-logo
search
Sjednica NSRS-a
Šeranić: U toku pripreme za osnivanje agencije za lijekove RS-a; Trivić: To je lažni zakon
Ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić kazao je danas u Narodnoj skupštini RS-a da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a koji su zastupnici u NSRS-u usvojili prije mjesec još nije objavljen u Službenom glasniku RS-a, ali da su u "u toku pripreme" na njegovoj realizaciji i osnivanju agencije za lijekove RS-a.
24.11.2021. u 11:07
get url
text

- Čeka se da bude objavljen u Službenom glasniku RS-a kako bi se krenulo u realizaciju. Pripreme su u toku. Agencija za lijekove RS-a je ranije već postojala, pa određene stvari u tom smislu već postoje. U trenutku donošenja zakona je predviđeno da se aktom koji se donosi što manje dira u tržište lijekova u RS-u kada zakon stupi na snagu - kazao je Šeranić.

On je odgovarajući na pitanje zatupnice PDP-a Jelene Trivić o tome šta je konkretno urađeno za protekli mjesec od kada su zastupnici NSRS-a usvojili sporni zakon, podvukao da "pripreme postoje, ali da će se više govoriti o svemu kada zakon stupi na snagu".

- Iz vašeg odgovora se vidi da nije ništa konkretno urađeno. Ranije u skupštinskoj raspravi i završnoj riječi niste rekli ništa o tome zašto zakon stupa na snagu za šest mjeseci, a donosite ga po hitnom postupku. I tada sam rekla da to radite da biste nešto zamaskirali, to je lažni zakon - kazala je Trivić.

U Banjoj Luci se danas održava redovna sjednica Narodne skupštine RS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.