open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta akcija
Senzacija u svijetu sankanja: Pomozite da bh. reprezentativac dobije nove sanke za OI
Mirza Nikolajev, devetnaestogodišnjak iz Sarajeva, slobodno se može reći najveća je senzacija u svijetu sankaškog sporta.
16.02.2021. u 19:36
get url
text

Sa sankama starim 12 godina reprezentativac Bosne i Hercegovine gotovo ravnopravno se nosi sa svjetskom elitom, osvaja bodove u Svjetskom kupu, a rezultati bi zasigurno bili puno bolji da ima bolje uvjete i opremu.

VEZANI TEKST - Selektor zatražio pomoć sugrađana za Nikolajeva: Kupimo mu sanke za bolje rezultate

Često smo u našim izvještajima Mirzine sanke znali uporediti da "fićom" koji uspješno parira bolidima Formule 1.

Upravo zbog ove činjenice na društvenim mrežama pokrenuta inicijativa kako bi se osigurala sredstva za kupovinu nove opreme, odnosno novih sanki, za budućeg olimpijca naše zemlje.

Kroz nekoliko načina moguće je donirati novac kako bi se prikupila neophodna sredstva za kupovinu novih sanki s kojima bi Mirza, u neosporni talent, ima mnogo veće šanse za ostvarivanje puno boljih rezultata.

Nove sanke koštaju između 18 i 20 hiljada eura, a do sada je putem Facebook Fundraisera "Sanke za Mirzu, za ZOI 2022" prikupljeno nešto više od deset hiljada dolara.

Jedan dio sredstava je uplaćen i direktno na račun Saveza. Prema posljednjim informacijama koje je objavio predsjednik i selektor Senad Omanović (8. februar) od 28 uplata prikupljeno je 2.240 KM.

Za sve one koji žele pomoći našem Mirzi, to osim preko Fundraisera, mogu učiniti i uplatom na račun:

Sankaški savez Kantona Sarajevo
Zmaja od Bosne 69,
Zirat banka: 1861210310354131
Svrha: Kupovina sanki za Mirzu Nikolajeva 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.