open-navfaktor-logo
search
Polufinale Lige prvaka
Sedam golova: Manchester City i Real odigrali spektakularnu utakmicu na Etihadu
Fudbaleri Manchester Cityja i Real Madrida priredili su nam pravu poslasticu u prvom poluvremenu prvog polufinalnog meča Lige evropskih prvaka.
26.04.2022. u 22:54
get url
text

U spektakularnoj utakmici na Etihadu domaći su slavili sa 4:3, a osim sedam golova vidjeli smo pregršt prilika na obje strane, što je najava da ćemo u revanšu gledati novi spektakl. Ako je moguće bolje od ovoga večeras...  

Kraljevi su nakon deset minuta igre imali dva gola zaostatka, Građani su imali još dvije stopostotne prilike, koje nisu uspjeli pretvoriti u gol, a onda je stigla kazna.

Već u 2. minuti Kevin De Bruyne je ispratio sjajan centaršut i glavom pogodio mrežu nemoćnog golmana Reala.

U 11. minuti već je bilo 2:0. De Bruyne je uposlio Gabriela Jesusa, a ovaj rutinski pogađa za veliku prednost domaćih.

Potom su Mahrez i Foden zapucali zicere, mogli su nokautirati uzdrmani Real, koji je bio na konopcima... Međutim, nisu uspjeli pogoditi, a onda je Karim benzema po koji put pokazao kao spasitelj madridskjog kluba.

Kraljevi su se vratili u život u 33. minuti. Mendy je centrirao, a Benzema iz ničega pogodio za 2:1.

Na otvaranju drugog poluvremena opet su domaći imali dva zicera. I opet Mahrez i Foden. Alžirac je istrčao kontru i pogodio stativu, lopta se odbila do Fodena čiji nonšalantni udarac sa peta metara blokira Carvajal.

Ipak, Foden se iskupio u 53. minuti kada je glavom pogodio za 3:1. Slavlje domaćih nije se ni stišalo, a već smo vidjeli novi gol.

Fernandinho je "ispao", Vinicius Junior je istrčao kontru sa svoje polovice i iskosa sa lijeve strane matirao Edersona.

Jedan od najljepših momenata na utakmici vidjeli smo u 74. minuti, kada je Bernardo Silva maesteralno pogodio, a golman Courtois samo je pogledom ispratio loptu koja je "skinula paučinu". U 76. minuti Mahrez je ponovo u idealnoj prilici, ali lopta odlazi "milimetar" pored gola...

Benzema je u 82. minuti izveo pravo remek djelo. Rumunski sudija Kovacs pokazao je na bijelu tačku, Francuz je namjestio loptu i panenkom "bocnuo" Edersona za 4:3.

Revanš se igra 4. maja na Santiago Bernabeu stadionu. 

Rezultat

Manchester City - Real Madrid 4:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.