SDP Tuzla žali zbog osipanja DF-a, a iz DF-a njih podsjećaju na kriminal

objavljeno: 03.02.2018. u 17:21

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Tuzla izrazila je žaljenje zbog posljednjih dešavanja u Demokratskoj fronti, koju je napustio određeni broj istaknutih funkcionera. Ubrzo nakon njihovog saopćenja uslijedila je reakcija DF-a.

- Pozivamo naše drugarice i drugove da naše eventualne unutarnje nesuglasice ostavimo po strani. Samo je jedan cilj koji mora biti jači od svih naših pojedinačnih ciljeva, ukoliko želimo da sačuvamo BiH, a to je svrgavanje sa vlasti nacionalnih stranaka nakon Općih izbora 2018. godine - navodi se u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.

Ovim povodom iz Kantonalne organizacije ističu da je nakon potpisivanja "Jahorinske deklaracije" 26. decembra 2016. godine krenuo proces okrupnjavanja i jačanja lijeve građanske inicijative, koji svakim danom bilježi sve veći broj sljedbenika političke i intelektualne orijentacije.

- To pokazuju konstantna uključivanja istaknutih ličnosti širom BiH u SDPBiH, ali i druge stranke koje podržavaju ovu inicijativu - saopćeno je iz KO SDPBiH Tuzla.

Nakon saopćenja SDP-a uslijedio je odgovor iz KO Demokratske fronte TK, u kojem poručuju da su oni "trenutno najorganizovanija politička snaga koja kod dobro poznatih političkih neprijatelja već izaziva opravdani strah, a kod onih prikrivenih, pored straha, čak i zavist".

- Mi u Demokratskoj fronti nemamo bratskih ni sestrinskih partija, nismo skloni incestuoznim radnjama, a onima koji izražavaju "žaljenje" mi ćemo uskoro izjaviti saučešće. Iskreno se nadamo da će SDP TK, koji pretendira da se nazove našom sestrinskom partijom, u pogledu čega mi ne gajimo čak ni slične ambicije, pročistiti vlastite redove od komformista, uhljeba, demagoga i višegodišnjeg rodbinskog strančarenja na grbači ovog napaćenog naroda – poručuju iz DF-a te dodaju da je "vladavina tih i takvih navodnih ljevičara u vatri okončana prije nepune tri godine".

Iz ove stranke naglašavaju da "čišćenje vlastitih redova makar i od pojedinačnih slučajeva takve vrste sigurno nije za bilo kakvo žaljenje", te savjetuju SDP-u da uradi isto.

- Ovom prilikom naročito izražavamo nadu da će SDP, posebno na području Tuzlanskog kantona, konačno da se suoči sa ozbiljnim optužbama o dugogodišnjem teškom kriminalu i korupciji njihovih vodećih kadrova. Dok se to ne desi, braću, sestre i "drugove" možete da tražite među vašim dugogodišnjim kolegama, saradnicima i prijateljima iz stranaka desnice - navodi se u saopćenju za javnost KO DF TK.