Saopćeno je to iz SDP-a. Istovremeno, zastupnica Bilsena Šahman najavila je da će danas u 13 sati održati konferenciju za medije. Tema konferencije nije poznata, ali je pretpostavka da će govoriti o tome. 

Ta nabavka se spominjala i u sinoćnjoj emisiji "Odgovorite ljudima" na FTV-u. Zastupnica SBB-a Sanela Prašović Gadžo rekla je da je prvi čovjek Civilne zaštite KS zapravo iz Naroda i pravde. Elmedin Konaković, šef NIP-a, tvrdio da to nema nikakve veze s kupovinom maski, odnosno negirao da je direktor iz NiP-a.

Tekst o spornim nabavkama maski jučer je objavio Birn. 

VEZANI TEKST - Vlasnik sin Bilsene Šahman: Maske u Sarajevu kupljene od firme koja se bavila prodajom kolača

- Nakon nekoliko skandala i opravdane sumnje u nezakonitosti kada su u pitanju javne nabavke od strane Vlade Federacije BiH i Federalne Civilne zaštite počeli su isplivavati i slučajevi zloupotreba od strane kantonalne vlasti u Sarajevu koju predvode SDA, DF, SBB i BOSS.

Imajući u vidu da je i ruka Bilsene Šahman bila presudna u rušenju prethodne vlade Kantona Sarajevo, postoji opravdana sumnja da je i ova nabavka maski od Bilseninog sina jedan od načina "vraćanja dugova" za njenu ruku. Ako još uzmemo u obzir da se porodična firma uopće nije bavila nabavkom medicinske i zaštitne opreme, već proizvodnjom kolača i pružanjem kozmetičkih usluga, sumnja postaje još veća.

Nakon isporuke Domova zdravlja zastupniku BOSS-a Plehi i 50.000 KM porodici Šahman, pitanje za novu vladu je hoće li za svaku ruku od njih 18 svakom zastupniku u toku mandata ispuniti slične želje i zahtjeve za ličnim bogaćenjem preko leđa naroda?

Pozivamo Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i istražne organe, da se odmah uključi i ispita direktni sukob interesa u navedenom sklučaju i preduzme neohodne mjere - navodi se u saopćenju SDP-a.