open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Sarajevo: Nikšić nije u stanju kontrolisati sebe, a kamoli javna preduzeća i institucije
Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, ističu iz SDA Sarajevo
23.08.2019. u 11:03
get url
text

Objava Damira Nikšića da će ga Fortina vlada "uključiti kao ravnopravnog partnera u formiranje uprave jednog broja javnih preduzeća i institucija", još jedan je dokaz da ova Vlada nije ono za što se izdaje, već skupina bez ikakvih kriterija, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.

-Damir Nikšić je nizom svojih postupaka dokazao da nije dostojan funkcije na kojoj se našao, zbog čega je na koncu i isključen iz SDP-a. Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, što je potpuno neprimjereno jednom zastupniku, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, izražavajući neviđeni nivo šovinizma i ksenofobije - navode u saopćenju.

Damir Nikšić je, dodaju, pokazao da nije u stanju kontrolisati sebe i svoje postupke, što vrlo jasno ukazuje da ne bi  smio dobiti priliku  da kontroliše ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima.

-Činjenica da je Fortina vlada spremna takvoj jednoj ličnosti dati udio u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i institucija KS, pokazuje da Forto i njegovi politički nalogodavci nemaju ni minimuma moralnih ograničenja i osjećaja odgovornosti prema zakonu i građanima - zaključuje se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.