- Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-izvještajne agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju) - izjavio je portparol SBB-a Seđad Muhić.

SBB podsjeća javnost da je Arapović u Federalni parlament ušao sa kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova i to odlaskom Muniba Jusufovića prošle godine u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Gospodinu Arapoviću SBB želi uspješan nastavak političkog djelovanja i podsjeća ga na izjavu koju je 8. februara 2020. godine dao za N1. Neovisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije - zaključio je Muhić, saopćio je SBB.