Zagrebački holding sastoji se od 14 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih komunalnih poduzeća, a vlasnik je i osam trgovačkih društava te jedne ustanove. U njegovom djelokrugu su čistoća grada, vodovod i odvodnja, zbrinjavanje otpada, plinara, tržnice, javni gradski prijevoz, groblja, robni terminali, upravljanje sportskim objektima i zaštita okoliša.

Konaković je 2015. godine uvjeravao javnost da će sarajevski holding biti formiran u roku od godinu, međutim obećanje nije ispunjeno.

Lider NiP-a je ponovo 2016. govorio i najavljivao sarajevski holding, od kada se više i nije oglašavao po ovom pitanju.

S obzirom na to da Konaković nije uspio ispuniti obećanje dok je obnašao funkciju premijera KS, ideja sarajevskog holdinga našla se kasnije u ekspozeu aktuelnog premijera KS Edina Forte za period od 2018. do 2022. godine. Ipak, premijer Forto nikada nije javno govorio o formiranju sarajevskog holdinga.

Iako Konaković i šest godina poslije i dalje obnaša vlast u Kantonu Sarajevu gdje ima većinu, kako u Vladi tako i u Skupštini, nije se nikada do sada usudio realizirati projekat čiju je realizaciju u više navrata najavljivao i obećavao.