open-navfaktor-logo
search
Slavlje na Koševu
Sarajevo u gradskom derbiju savladalo bezidejni Željezničar
Fudbaleri Sarajeva savladali su Željezničar u velikom gradskom derbiju koji je odigran večeras na Koševu. 
22.09.2021. u 22:23
get url
text

Bordo tim je slavio sa 2:0, a posebno treba istaći majstoriju Darka Bodula kod drugog gola, koji je zaista malo remek djelo. 

Prvi su zaprijetili domaći preko Bodula, koji je "promiješao" odbranu Želje, ali je šutira pored gola. Na drugoj strani Mujezinović, Juričić i Mekić nisu se najbolje snašli pred golom Sarajeva.

{$galerijaFotografija}

U 14. minuti veliku priliku imali su Plavi. Mekić je sjajno proigrao Blaževića, ovaj vratio povratnu loptu za Boju, ali njegov udarac blokira Trako. Na drugoj strani Kobiljar nije uspio zahvatiti loptu u idealnoj prilici.

Gosti su i u 28. minuti imali priliku. Poigravali su se Dizdarević i Pidro, golman i defanzivac Bordo kluba, izgubili su loptu u šesneastercu, ali Mujezinović to nije kaznio. Šutirao je preko gola.

I onda je stigla kazna.

Oremuš je ubacio sa desne strane, na loptu su krenuli Vrhovac i Ahmetović, a ona je završila u mreži. Gol se pripisao napadaču domaćih. No, utisak je da je Željo oštećen.

Usporeni snimak pokazuje da je asistent Oremuš bio u (ne)dozvoljenoj ofsajd poziciji.

Do kraja poluvremena pokušao je Mekić, ali je šutirao pored gola Sarajeva.

Kakva šansa za Sarajevo na otvaranju drugog dijela. Oremuš je centrirao, Šabanović šutirao glavom, a Bender panterskom intervencijom spasio Plave. 

No, u 57. minuti nije bilo spasa za goste. Mekić je napravio prekršaj, Darko Bodul je namjestio loptu, prebacio "živi zid" i postigao jedan od ljepših golova u derbijima.  

Do kraja meča Sarajevo je bez problema zaustavilo bezidejni Željezničar i upisalo tri boda koja su im donijela proboj na treću poziciju premijerligaške tabele.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

FK Sarajevo - FK Željezničar, 22.09.2021.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.