U (ne)reguarnim uvjetima u Bijeljini nismo vidjeli mnogo fudbala.

Loš teren uvjetovao je preskakanju igre, a tek u pojedinim momentima vidjeli smo tečne akcije.

Uostalom, Sarajevo je do vodećeg gola došlo zahvaljujući lošem terenu. Đokanović je šutirao iskosa sa lijeve strane, lopta je odskočila ispred golmana Radnika i završila u mreži iza njegovih leđa. Definitivno, bio je to jedan od najčudnijih golova u dosadašnjem dijelu sezone PLBiH.

Sporni momenat vidjeli smo u 55. minuti. Radnik je izborio slobodnjak na dvadesetak metara od gola Sarajeva, šutirao je Sušić i u ruku pogodio Ševelja. Domaći su tražili jedanaesterac, ali se sudija Njegomirović nije oglašavao. Dojam je da je Radnik oštećen u ovoj situaciji, s obzirom na to da je Ševeljova ruka bila u neprirodnom položaju...

Već u narednom napadu Sarajevo je moglo do drugog gola, ali je Ahmetović zakasnio za djelić sekunde nakon ubačaja Kobiljara.

Potom je Njegomirović isključio Anela Hebibovića, koji nije bio u igri. Očito je rezervni igrač Sarajeva nešto prigovorio sudijama, zbog čega mu je arbitar pokazao put u svlačionicu.

Radnik je nastavio sa napadima, a u 76. minuti Dupovac je u posljednji tren izblokirao udarac Todorova. U finišu meča pokušao je i rezervista Batar, ali je Dizdarević spasio svoj gol. U posljednjim sekundama meča udarac Vasića zamalo je završi u mreži Sarajeva.