open-navfaktor-logo
search
Lijevi bočni
Sarajevo otkupilo Tomaševićev ugovor od TSC Bačka Topola, donosimo detalje
FK Sarajevo predstavio je danas Nemanju Tomaševića, novu akviziciju Bordo kluba.
09.06.2022. u 13:31
get url
text

Tomašević igra na poziciji lijevog beka. Na Koševo dolazi nakon angažmana u TSC Bačka Topola. Sa srbijanskim klubom potpisao je troipogodišnji ugovor u februaru prošle godine, međutim za mjesto u timu nije se mogao izboriti.

VEZANI TEKST - Nemanja Tomašević novi fudbaler Sarajeva
 

Kompletnu prošlu sezonu proveo je na posudbi u Tuzla Cityju. Nakon što mu je posudba istekla, bio je obavezan da se javi svom poslodavcu. Međutim, čelnicima Sarajeva Tomašević je bio više nego interesantan pa su odlučili su otkupiti njegov ugovor. Saznajemo da je to klub iz Titove 38 b koštalo oko 30.000 eura. Tomašević bi trebao nadomjestiti odlazak Selmira Pidre u MLS.

Vrijedi istaknuti da je TSC Bačka Topola Tomaševića doveo iz Slobode i da je tada Tuzlacima plaćeno oko 100.000 eura, uz procente od naredne prodaje.

Tomašević je potpisao ugovor sa Sarajevom u trajanju od dvije godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Prve fudbalske korake napravio je u Famosu iz Vojkovića da bi već sa 14 godina prešao u Crvenu Zvezdu. U karijeri je još igrao za Rudar Velenje, Smederevo i tuzlansku Slobodu. Za samo jednu polusezonu u dresu Slobode promovisao se u jednog od najboljih bekova u Premijer ligi BiH i ostvario transfer u TSC Bačka Topola.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.