open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo na Koševu dočekuje Borac, duel Veleža i Tuzla Cityja
Danas se igraju tri utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
12.03.2022. u 09:37
get url
text

Sarajevo na Koševu dočekuje Borac, Tuzla City gostuje na stadionu Rođeni ekipi Veleža, dok u posljednjem susretu današnjeg termina na Pecari igraju Široki Brijeg - Posušje.

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski kazao je uoči utakmice protiv Borca na Koševu da je poraz u gradskom derbiju za Bordo tim bio težak u psihološkom smislu.

- Utakmica protiv Borca je dosta bitna za nas, bodovno, po plasmanu igraju četvrti i treći. Imamo veliki motiv. Analizirali smo Borac i radi se o kvalitetnoj ekipi. Sarajevo ima snage da odigra na nivou i da pobijedi. Po meni, Borac je jači od Želje. Mi moramo i bit ćemo pravi, ja to obećavam. Dužni smo navijačima da opravdamo njihovo povjerenje - rekao je Vasoski.

Banjalučki tim je dobro startovao ovog proljeća sa tri vezane pobjede bez primljenog pogotoka u svim takmičenjima, pa se šef struke Nemanja Miljanović nada nastavku te pozitivne serije na gostovanju u Sarajevu.

- Poslije tri teške utakmice, nastavljamo sa teškim rasporedom. Gostujemo Sarajevu, po meni, u pitanju je ekipa koja uz Tuzla City ima najbolji roster u cijeloj ligi. Mislim da nas čeka još jedan težak meč.

Na nama je ponovo da dokažemo u kakvom smo stanju, šta želimo od drugog dijela sezone. Prva tri susreta smo odlično odradili, težak je ispit, ali nadam se da ćemo nastaviti sa pozitivnim rezultatima i da ćemo zadržati Sarajevo na istom bodovnom rastojanju - rekao je strateg Borca.

Bordo tim će utakmicu koja je na rasporedu u 13 sati igrati bez Amera Dupovca, Krste Velkoskog, Andreja Đokanovića i Darka Bodula.

Dvoboj na Koševu sudit će Irfan Peljto.

Sarajevo je trenutno četvrto sa 31 bodom, dok Borac zauzima treće mjesto sa pet bodova više.

U terminu od 15 sati na rasporedu je susret Veleža i Tuzla Cityja.

Velež je u se nakon 21. kola nalazi na osmom mjestu sa 24 boda, a Tuzla drugoplasirana sa 37 osvojenih bodova.

Trener Rođenih Feđa Dudić najavio je otvorenu utakmicu.

- Tuzla City je odmah iza Zrinjskog i dobro su odigrali ove tri utakmice dosad. Međutim, nije ih pomazio rezultat i dešava im se što se dešavalo nama u prošloj polusezoni – protivnik jednom dođe do njihvog gola i odmah ih ugrozi. U tom su nekom lošem ritmu, ali sigurno ekipa za puni respekt.

Ekipa puna dobrih individualaca, a i Musemić to dobro radi i Tuzla City je prvi put gdje jeste. Sigurno je tu veliki utjecaj Musemića. Probat ćemo se što bolje pripremiti, očekujem otvorenu utakmicu gdje oba tima traže posjed lopte - rekao je Dudić.

Teren na Tušnju je katastrofalan, a Musemića raduje što će prvi put u ovoj godini njegov tim igrati u, kako kaže, fudbalskim uslovima.

- Zahtjevna utakmica. Velež je kvalitetna ekipa. Prvi put igramo u vani ove polusezone, jer smo prve tri utakmice igrali u Tuzli, gdje smo imali rezultate kakve jesmo. Prema mom mišljenju, rezultat je možda izostao. Nismo igrali loše, kakvi nas rezultati prate. Prvi put ćemo imati priliku da igramo u uslovima koji se mogu nazvati fudbalskim. Vidjet ćemo koliko ćemo kvalitetno odigrati - dodao je Musemić.

Glavni arbitar ovog susret bit će Antoni Bandić iz Gruda.

U večernjem terminu od 20 sati na Pecari igraju Široki Brijeg i Posušje.

Domaćini se trenutno nalaze na šestoj poziciji Premijer Lige, dok Posušje zauzima devetu poziciju.

-Mi se pripremamo za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, ali normalno je da komšijski derbi nosi jedan poseban naboj... Uvijek je bio neki poseban prestiž za onoga ko će slaviti u ovoj utakmici. Spremni smo i raspoloženje je dosta dobro u ekipi, iako su nas uvodna dva poraza malo izbacila iz kolosijeka – naglasio je  trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

- Nakon pobjede u prošlom kolu imamo jedan vjetar u leđa da na ovo gostovanje možemo ići rasterećeni. Nedostaju nam Mašić koji je kartoniran i Tomislav Barišić koji je povrijeđen, a ostali igrači su spremni i mislim da će trener odabrati igrače koji će odgovoriti zadatku – rekao je u najavi susreta pomoćni trener Posušja Tomislav Bašić.

Za glavnog sudiju ovog meča određen je Dragan Petrović iz Banje Luke.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.