Utorak, 01.12.2020.

Park u akciji

Sarajevo: Iz "Šibice" stanari ponovo kroz prozore izbacivali namještaj

Radnici KJKP Park u akciji

Rano jutros stigla je prijava da je opet neko od stanara iz popularne "Šibice" kroz prozor stana na javnu površinu izbacio dio namještaja i predmeta. Na krošnjama stabala ponovo su bile prostirke, odjeća, staze, ali i posuđe. Isto tako bilo je i na obližnjem travnjaku, kažu iz Parka

Neobična akcija radnika Park ljetos na uklanjanju pokućanstva i predmeta iz doma sa stabala i zelenih površina u ulici Envera Šehovića i Ložionička postala je izgleda uobičajena pojava jer ekipe Parka opet su jutros imale istu intervenciju.

- Rano jutros stigla je prijava da je opet neko od stanara iz popularne "Šibice" kroz prozor stana na javnu površinu izbacio dio namještaja i predmeta. Na krošnjama stabala ponovo su bile prostirke, odjeća, staze, ali i posuđe. Isto tako bilo je i na obližnjem travnjaku – ističu iz ovog preduzeća.

Na mjesto događaja odmah je upućena ekipa komunalnih redara preduzeća Park i to s dvije općine, Novog Sarajeva i Novog Grada. Utvrđeno je da se ponovo radi o istoj lokaciji i istom vandalizmu, ali počinilac je ponovo ostao nepoznat.

- Iako je o svemu sačinjena službena zabilješka koja će biti proslijeđena i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, ni od taksista s obližnjeg štanda, a ni sami stanari ove zgrade, kao ni komšije ponovo nisu željeli prijaviti ko od njihovih komšija na ovaj način prlja zelene površine i ko eventualno radnike Parka dovodi i u životnu opasnost jer dok čiste razbacano pokućstvo, mogu stradati od novog otpada izbačenog kroz prozor – navode iz Parka.

U akciju se odmah uključila i jedinica Parka zadužena za područje Novog Sarajeva, kao i mehanizacija i radnici obučeni za rad na visini. Oni su iz krana autokorpe iz krošnji stabala uklanjali predmete izbačene iz stana, a očišćeno je i smeće sa zelenih površina uz ovu zgradu.

- Novim vandalskim odnosom pojedinaca koji na ovaj način uništavaju zelenilo i javne površine, te onemogućavaju vanrednim intervencijama radnike Parka da obavljaju svoje redovne poslove i stvaraju materijalni trošak, pokazuje se nivo urbane kulture i odnosa prema zelenilu kao javnom dobru svih nas, koje bi naš ambijent življenja trebao činiti ljepšim i ugodnijim – zaključuju iz Parka.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh