open-navfaktor-logo
search
Trijumf Dinama
Sarajevo ispalo iz Lige prvaka: Bjelorusi uz pomoć kiparskih sudija izbacili prvaka BiH
Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Sarajeva, nije se uspjela plasirati u treće pretkolo Lige prvaka.
26.08.2020. u 21:52
get url
text

Bordo tim je u drugom pretkolu poražen u Bjelorusiji od Dinamo Bresta rezultatom 2:1. Meč su obilježile i katastrofalne odluke kiparskih arbitara predvođenih Loukasom Sotiriouom.

Za bh. prvaka meč je počeo na najgori mogući način. U trećoj minuti Bjelorusi s(p)retno stižu do vodstva. Strijelac je bio Mikhail Gordejchuk. Lopta je na putu prema golu pogodila jednog igrača Sarajeva, promijenila pravac i završila iza leđa Kovačevića.

Nakon početnog šoka, Bordo tim je zaigrao mnogo bolje. Sarajevo je preuzelo posjed lopte iz čega je sve lakše dolazilo do protivničkog šesnaesterca. Promjene rezultata nije bilo sve do 34. minute. Hodžić je sjajno prošao po desnoj strani i vratio povratnu za Rahmanovića, koji se spetljao, ali u padu uspio odigrati pas za Đokanovića, a mladi veznjak preciznim udarcem matira Ignatovicha za 1:1.

{$galerijaFotografija}

Kako na startu prvog, Sarajevo je jeftino i naivno primilo gol na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti. Grudima je nakon centaršuta s lijeve strane loptu u mrežu smjestio Daiallo.

Šest minuta kasnije Sarajevu je poništen čist pogodak. Tatar je šutirao, golman odbio loptu, a Ahmetović je pospremio u mrežu. Sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd, a na snimku se jasno vidi da je donio katastrofalnu odluku.

VEZANI TEKST - Sarajevo žestoko pokradeno u Bjelorusiji

Sarajevo je tražilo izjednačenje, Marinović je u nastavku na teren poslao Fanima i Handžića, a u 84. minuti viđena je još jedna sporna situacija pred golom Dinama, kada su fudbaleri bh. prvaka tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Fanimo je u sudijskoj nadoknadi imao posljednju priliku za poravnanje, ali je golman domaćih zaustavio udarac.

Bordo tim je posljednji put treće pretkolo Lige prvaka igralo u sezoni 2007/08., kada je u dva meča bolji od bh. tima bio Dinamo iz Kijeva. Prije toga je jedino Željezničar bio sudionik treće runde elitnog klupskog takmičenja. Svi se sjećaju utakmica sa Newcastleom.

Sarajevo će evropski put nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige. Izabranici Vinka Marinovića protivnika će saznati 1. septembra, kada će biti održan žrijeb.

sa1.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.