Nastavljeni pretresi

Sarajevo: Dva migranta uhapšena, pronađena puška, pištolji, prigušivač, municija...

Objavljeno: 24.09.2018. u 09:14 Autor: E. F.

Pretresi započeli sinoć, nakon što su policajci pokušali legitimisati dvije sumnjive osobe 

FOTO: ILUSTRACIJA

Sarajevska policija rano jutros nastavila je pretrese na nekoliko lokacija na kojima borave migranti i to uglavnom na području Starog Grada, a nakon što je u sinoćnjoj akciji kod njih pronađena veća količina naoružanja.

Potvrdila je za Faktor ovo Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.  Kako nam je kazala, akcija je započeta jučer u popodnevnim satima kada su policajci u sarajevskoj ulici Franca Lehara pokušali da legitimišu dvije sumnjive osobe.

Oni su, vidjevši policiju, počeli bježati i pri tome su odbacili neke predmete. Policija ih je sustigla i kod njih pronašla oružje. Potom su uslijedili i pretresi stambenih objekata u kojima su boravili.

- Za sada je pronađena jedna puška, četiri pištolja, jedan prigušivač i više od 100 metaka različitog kalibra - kazala nam je Kuldija.  U policiju su privedeni A. M. iz Sirije te D. A. iz Alžira.

Pretresi se nastavljaju i danas, a više informacija bit će poznato po njihovom okončanju. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije