open-navfaktor-logo
search
Dijamant blista
Samo Drogba ispred Džeke: Nekad promašujem lake, a postižem teške golove
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu Intera. 
20.10.2021. u 11:50
get url
text

U trećem kolu grupne faze Lige prvaka protiv Sheriffa postigao je gol za 1:0, a potom asistirao za 2:1 i pripadaju mu velike zasluge za trijumf Nerazzurra - 3:1.  

Džeko je sinoć postao drugi najstariji fudbaler koji je na utakmici Lige prvaka postigao gol i upisao asistenciju. Dijamant je protivničku mrežu zatresao sa 35 godina i 216 dana, a rekord drži Didier Drogba sa 36 godina i 259 dana.

- Postigao sam prelijep gol. Nekad promašujem one lake, a postižem teške, ali to može biti i stvar koncentracije. Najvažnije je da sam pomogao ekipi da pobijedi - kazao je Džeko za Inter TV.

VEZANI TEKST - Džeko u elementu, nagrađen ovacijama, spektakli u Madridu i Parizu

Dijamant je najavio i derbi protiv Juventusa, koji će biti odigran za vikend na stadionu Giuseppe Meazza. 

- Trebamo se dobro odmoriti i biti spremni za utakmicu protiv Juventusa. Derby d’Italia je uvijek Derby d’Italia, ali je važan kao utakmica. Nadamo se velikoj utakmici - poručio je Džeko.

Kapiten Zmajeva je ove sezone nastupio u 11 utakmica za Inter u svim takmičenjima (817 minuta) i ima učinak od sedam golova i tri asistencije.

Šest golova i dvije asistencije upisao je u osam utakmica Serie A, a po gol i asistenciju ima u susretima Lige evropskih prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.