open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Šahman traži da se prvo raspravlja o nabavci maski: "Neće se politika prepucavati preko leđa moga sina"
Počela je hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će zastupnici danas razmatrati tri tačke dnevnog reda po hitnoj proceduri.
07.05.2020. u 10:25
get url
text

VEZANI TEKST - Bilsena Šahman o spornoj nabavci zaštitnih maski: Moj sin je odrasla osoba koja vodi svoj biznis i zna šta radi

Zastupnici će razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, zatim Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo.

Zastupnica Bilsena Šahman tražila je da se hitno raspravlja o nabavci maski za Civilnu zaštitu KS preko firme koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića. 

- Neće se preko leđa mog sina izvršavati politička prepucavanja, neće SDA zataškavati svoje respiratore, neće napadati Našu stranku jer mu je babo iz Naše stranke, neće napadati NiP jer je tamo NiP-ov čovjek koji nema veze ni sa čim. Evo i njega ispitajte. Neće SDP tražiti da ja podnesem izvještaj o sukobu interesa, a ja ću ga podnijeti, ali će ga podnijeti i oni jer ima više sukoba interesa – kazala je Šahman.

Istakla je da želi da se sve provjeri i da istražni organi sve provjere i dok se sva procedura ne završi da neće učestvovati u sjednicama.

- Želim da se danas raspravi. Ja nisam pobjegla, nisam se sakrivala. Želim da se priča o maskama koje je moj sin prodao Civilnoj zaštiti - kazala je Šahman, te dodala da moli da se to uvrsti u dnevni red.

Zaštitne maske za Civilnu zaštitu KS nabavljene su preko firme Panta Rei, koja je u vlasništvu njenog sina Bariša Bejtovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.