Rundek pred sarajevski koncert: Težište će biti na pjesmama koje nam najviše znače

objavljeno: 19.01.2018. u 20:19

Jedan od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darko Rundek, koji je vodio iznimno popularan bend Haustor dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje "Apocalypso Now" pokrenute u znak 20 godina od objave prvog Darkovog solo albuma "Apokalipso".

U organizaciji kuće muzike i zabave Panta Rhei nastupit će 10. februara u Domu mladih sa početkom u 21 sat.

Rundek je za turneju koja je krenula prošle godine iz Beograda, okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

- U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače - istakao je Rundek.

Osim ključnih momenata albuma, kao što su "Apokalipso", "Grane smo na vjetru", "Tranzit", "More more", "Senor" ili "Štrajk željezničara" Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

Nedavno je objavio i novi singl s Ekipom, Tamni jorgovan, koja je zapravo obrada pjesme Tigidigi Rege iz 2001. s albuma "Ruke", dakle, u novom ruhu.

Karte za sarajevski koncert u pretprodaji - prvih 500 su po cijeni od 15 KM, a sljedećih 1000 - 20 KM. VIP ulaznice su 35 KM. Prodajna mjesta: plato Skenderija, biletarnica u BKC-a i Panta Rhei.