Revija frizura povodom Dana žena: Srednjoškolci pokazali najnovije trendove

objavljeno: 08.03.2018. u 14:26

Povodom obilježavanja Dana žena danas je JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo organizovala reviju frizura na kojima su radili učenici ove škole, frizerske struke.

Dvdeset učenika pokazalo je danas šta su dosad naučili u nastavnom procesu, a današnje frizure su radili pod nadzorom nastavnika iz škole, kao i gradskih sarajevskih salona.

Modeli su također bili učenici ove škole. Vješte ruke budućih profesionalnih frizera napravile su izuzetno efektne frizure, od onih svečanih i ekscentričnih, u skladu sa najnovijim trendovima, do onih klasičnih prigodnih za svakodnevni stajling.

Na ovoj zanimljivoj reviji danas su se mogle vidjeti šljokice, natapirana kosa, svečane pundže, ali i ležerne frizure, tako da bi svaka dama mogla pronaći stil za sebe.

Frizeri ove škole pokazali su i šta je to u modi kad su u pitanju muške frizure, a modeli su pokazali i najnovije stajlinge kada je u pitanju muška brada.  

- Na Dan žena željeli smo da kroz učeničke radove pokažemo i budemo primjer kako žene na ovaj dan trebaju da izgledaju, dakle puno ljepše i dotjeranije nego običnim danima. Ujedno, potrudili smo se da učenicima damo jedan drugi vid sticanja znanja i iskustva u njihovom profesionalnom razvoju, dali smo im priliku da se iskažu i pokažu šta sve znaju i dokle seže njihova kreativnost - kazao je direktor škole Suad Alić.

Reviji su prisutvovali učenici nižih razreda, roditelji učenika, ali i bivši učenici, a svaki izlazak modela na binu bio je popraćen aplauzom. 

Amela Fazlagić, nastavnica praktične nastave istakla je da su učenici posvetili puno pažnje i vremena vježbama kako bi se pripremili za ovu reviju. Pohvalila je njihov rad. 

JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo obrazuje učenike za razna zanimanja, među kojima je i frizer.

Učenici koji se obrazuju za zanimanje frizer jednim dijelom imaju nastavu u školskom frizerskom salonu, pod nadzorom nastavnika praktične nastave, a drugim dijelom u gradskim frizerskim salonima.