Utorak, 11.08.2020.

Sarajevo

Reisu-l-ulema Kavazović u haremu Careve džamije održao svečani bajramski prijem

FOTO: J. BRUTUS

Tokom dana ranije je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana centralna svečanost, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao Kavazović

Svečani bajramski prijem čiji je domaćin bio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kvazović, održan je u haremu Careve džamije u Sarajevu.

Prijemu su prisustvovali predstavnici nekoliko nivoa vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora, ali i brojni predstavnici javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine

Prijem je organiziran povodom Ramazanskog bajrama, koji traje tri dana, a danas je prvi dan.

Tokom dana ranije je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana centralna svečanost, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao Kavazović.

Nakon toga je u jutarnjim satima održano čestitanje kod reisu-l-uleme, gdje su gosti uz ugodan razgovor posluženi kafom, sokom i baklavom.

Prijemu su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka i mnogi drugi.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh