open-navfaktor-logo
search
Ne razmišlja o ugovoru
Raspoloženi Edin Džeko: Ja najbolji? Hvala Bogu da nije igrao Brozović...
Ako želite dočekati proljeće i nokaut fazu u Ligi prvaka onda "pozovite" Edina Džeku.
27.10.2022. u 08:39
get url
text

Dijamant već drugu sezonu uzastopno svojim golovima osigurava plasman među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu. Prošle godine je golovima protiv Shakhtara osigurao Nerazzurrima povratak među 16 najboljih u Evropi i to nakon deset godina posta.

Sinoć je sa dva pogotka cementirao pobjedu protiv Viktorije Plzen, a stigao se i našaliti.

- Ja najbolji na terenu? Hvala Bogu da Brozović nije igrao večeras - rekao je uz osmijeh raspoloženi Džeko, aludirajući na to da hrvatski fudbaler prošle sezone tri puta u prva četiri kola proglašen za igrača utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka.

Koimentarisao je i meč protiv češkog prvaka. 

- Osim prvih 10-15 minuta, mislim da smo dobro odigrali. Radim ono što moram za ekipu, to mi je dužnost... Nekada ide bolje, nekad manje dobro, ali uvijek pokušavam dati sve od sebe, čak i u 36. godini života. 

Kod vodeće gola Mkhitaryana (za 1:0) spustio sam se jer sam čuo da se neko "javlja" iza mene. Mislio sam da je Dumfries, iako ga nisam očekivao na tom mjestu. To je kao pola asistencije - istakao je naš golgeter.

Džeki na kraju sezone istječe ugovor?

- Ne razmišljam o tome. Sezona je u toku, dobro se osjećam i znam da još mogu igrati na ovoj razini, a onda će sve ostalo doći - kazao je Dijamant, koji je u deset utakmica protiv Viktorije Plzen postigao 12 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.