open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Rahimić pred Crnu Goru: Pokazali smo da igramo dobro, sada to trebamo potvrditi
Elvir Rahimić, član stručnog štaba fudbalske A reprezentacije Bosne i Heregovine, govoreći o predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije, poručio kako je reprezentacija u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazala kvalitet koja sada treba potvrditi.
21.09.2022. u 16:44
get url
text

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine priprema se u Zenici gdje će u petak, 23. septembra, odigrati derbi utakmicu petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija B protiv Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA). Tri dana poslije u posljednjem, šestom kolu Bosna i Hercegovina bit će gost Rumuniji.

Rahimić ističe da su igrači u dobroj formi došli na pripreme i da spremni dočekuju naredne mečeve.

- Večeras imamo trening, momci su u dobroj, takmičarskoj formi, tako da se nadam da će sve biti uredu u predstojeće dvije utakmice - rekao je Rahimić, dodavši:

- Protiv Crne Gore očekuje nas jedna teška utakmica. U prvom susretu mogli smo vidjeti da je Crna Gora jedan ozbiljan protivnik i da moramo najozbiljnije ući u ovu utakmicu kako bismo napravili pozitivan rezultat, čemu se nadam - rekao je Rahimić.

VEZANI TEKST - Hadžiahmetović: Kvalitetniji smo od Crne Gore, u dobroj smo poziciji da osiguramo prvo mjesto

Osvrnuvši se na dosadašnji dio ciklusa takmičenja, Rahimić je rekao kako prvo mjesto na tabeli potvrđuje da Bosna i Hercegovina igra dobro.

- Sigurno da to pokazuje da igramo dobro, da imamo dobar rezultat, sad to trebamo potvrditi u predstojeće dvije utakmice, to je najvažnije - poručio je Rahimić.

Kada je riječ o novim imenima u redovima Zmajeva, Rahimić je kazao kako bh. reprezentacija trenutno ima jedan balans između mladih i iskusnih igrača.

- Moramo da napravimo dobar rezultat, kroz dobar rad sigurno da će i mlađi igrači napredovati i to je naša budućnost. Sigurno da se moramo orijentisati na mlađe igrače, nadam se da će sve dobro i da ćemo u budućnosti imati uspjeh - rekao je Rahimić.

Utakmica Bosna​​​​​​​ i Hercegovina - Crna Gora igra se u petak na zeničkom stadionu Bilino polje s početkom u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.