Jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Iz Elektroprivrede BiH je saopćeno da je Kaimović smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja. Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega. 

U saopćenju se navodi da su uviđaj na mjestu nesreće obavili pripadnici Policijske uprave Travnik i dežurni  tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nezir Kaimović, rođen 1967. godine u Travniku. U Podružnici Elektrodistribucija Zenica - Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989. godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži koje su izazvali teret vlažnog snijega i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom. Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan - navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.