Radnici hotela "Ero" blokirali ulaz u Mostar

objavljeno: 08.02.2018. u 10:41

Radnici hotela ''Ero'' blokirali su saobraćaj na putu M-17, u mjestu Sutina, na sjevernom ulazu u Mostar zbog neriješenog statusa 62 zaposlenika hotela koji je prestao s radom krajem prošle godine. 

Blokada je trajala nekoliko minuta, te je saobraćaj bio u potpunosti obustavljen. Nakon što su se radnici sklonili s ceste, saobraćaj je ponovno pušten.

Šezdesetak radnika od Vlade Federacije BiH traži da im se uveže radni staž. Radnici su rekli kako im doprinosi nisu uplaćivani zadnje četiri godine, te od Vlade traže rješenje. Ističu kako je potrebno oko milion i dvjesto hiljada konvertibilnih maraka kako bi se radnicima uvezali doprinosi za spomenute godine.

Jučer je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao da Grad nema nikakvu obavezu kada je u pitanju problem radnika hotela ''Ero'' i uvezivanje njihovog staža.

- Mi kao Grad u privrednom društvima nemamo neku obavezu. Možemo im pomoći u traženju rješenja koja bi im dala za pravo u rješavanju njihovog statusa. Ako su u pitanju doprinosi to bi se moglo rješavati na Vladi Federacije BiH na način kako su to riješile neke druge javne kompanije - kazao je Bešlić.