open-navfaktor-logo
search
Slave i u bivšem klubu
Prvi radni dan Vice Zeljkovića u FSBiH: Šest igrača Borca među Zmajićima, Klis rival u polufinalu
Ako se po jutru poznaje dan, očekuju nas zanimljive četiri fudbalske godine.
17.03.2021. u 21:35
get url
text

VEZANI TEKST - Kup BiH: Pogledajte kako je Misimović "izmiješao" kuglice i procijenite da li je žrijeb regularan

Vico Zeljković, nekadašnji predsjednik Borca, jučer je postao predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a danas je imao prvi radni dan na novoj funkciji. A zbog onoga što se danas događalo u Savezu, razloga za radost imaju i u banjalučkom klubu.

Slučajno ili ne, istog dana kada je kročio u kancelariju namijenjenu prvom čovjeku bh. fudbala "osvanuo" je spisak mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Slobodan Starčević među 25 igrača uvrstio je njih šest iz Borca.

Vjerovatno zasluženo, ali istovremeno i indikativno. Nećemo vjerovati kuloarskim pričama koje kruže i prema kojima izvjesni menadžer, koji navodno savjetuje Zeljkovića i "prva je pratilja novog predsjednika", kroji spisak reprezentacija...

Četiri sata kasnije još jedna vijest iz "kuće fudbala" obradovala je banjalučki klub. Borac je za rivala u polufinalu Kupa BiH voljom žrijeba dobio trećeligaša - ekipu Klisa iz Buturović Polja.

Javnost sumnja u regularnost žrijeba, posebno zbog činjenice da ga je "odradio" Zvjezdan Misimović, nekadašnji reprezentativac BiH, koji je u prošlosti pokazao da je Zeljkovićeva marioneta, posebno prilikom izbora selektora Zmajeva. Tada je bivšim saigračima Sergeju Barbarezu i Emiru Spahiću okrenuo leđa, a podržao je Ivayla Peteva, kandidata kojeg je forsirao FSRS.

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

Uz Misimovića, koji je odradio tehnički dio posla i izvlačio je kuglice, žrijebom je rukovodio Milorad O. Lale, koji je jučer izabran u Izvršni odbor FSBiH, a danas je obavljao funkciju predsjednika Komiteta za takmičenja.

Zanimljivo, Lale je, kao i Misimović, Zeljkovićev čovjek od povjerenja, jer je učestvovao u smjeni bivšeg predsjednika FSRS Mileta Kovačevića.

Postavlja se pitanje zašto na žrijebu nije bio Elmir Pilav, direktora Sektora za sport. Da li zbog najave pojedinih medija prije žrijeba da bi izvlačenje moglo biti namješteno?

Sutra je novi dan, čekaju li nas i nova iznenađenja? Da li se na početku stvari trebaju vratiti u sistem, ili ćemo čekati veće posljedice? A hoće li tada biti kasno? Vrijeme je nabolji sudija...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.