open-navfaktor-logo
search
Gabriele Gravina decidan
Prvi čovjek FS Italije: Nikada neću potpisati papir za prekid, to bi bila smrtna presuda za naš fudbal
Gabriele Gravina, predsjednik Fudbalskog saveza Italije, poručio je kako se neće predavati i da će učiniti sve da se Serie A okonča.
30.04.2020. u 08:15
get url
text

Skoro dva mjeseca lopta se ne kotrlja terenima u Italiji, a ministar sporta Vincenzo Spadafora jučer je čelnicima klubova poručio kako je najbolje da razmišljaju o narednoj sezoni, poručivši, indirektno, da se tekuća sezona neće završiti.

VEZANI TEKST - Druga "velika" žrtva koronavirusa: Završena fudbalska sezona i u Italiji?

No, odgovor je stigao od prvog čovjeka italijanskog fudbala, koji je decidan da neće potpisati papir za prekid prvenstva.

- Dok sam ja predsjednik Fudbalskog saveza Italije, nikada neću potpisati papir za prekid sezone. To bi bila smrtna presuda za naš fudbal. Štitim interese svih klubova i, ponavljam, odbijam potpisati bilo šta osim ako bi uvjeti bili takvi da se apsolutno ništa ne može igrati - rekao je Gravina prenosi Football-Italia.

Otkrio je i kakve bi finansijske posljedice bile po tamošnji fudbal, ako se sezona ne bi nastavila.

- Kada bismo prekinuli sezonu, izgubili bismo između 700 i 800 miliona eura. Ako nastavimo bez navijača, izgubit ćemo 300 miliona eura, a ako bi se navijači vratili, gubici bi bili između 100 i 150 miliona eura - objasnio je Gravina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.