open-navfaktor-logo
search
Izjave aktera
Prve reakcije iz tabora Zmajeva nakon remija sa Nizozemskom
Nakon što su u četvrtak poraženi od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO 2021, Zmajevi su večeras smaogli snage da se suprotstave moćnoj Nizozemskoj. 
11.10.2020. u 20:09
get url
text
get url
text

Meč na Bilinom polju završen je bez pobjednika i bez golova.

Bh. tim je hrabrom igrom stigao do boda, koji će sigurno je, mnogo značiti našim momcima pred nastavak Lige nacija. 

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, jer je prošlo malo vremena da se odmorimo, ja lično više psihički nego fizički. Očekivali smo mnogo od te utakmice, ali nažalost nismo uspjeli proći u finale. Večeras smo ostavili srce na terenu i dali smo maksimum. Uvijek dajemo maksimum za državni tim i uvijek će tako biti - kazao je Krunić za Nova BH, dodavši: 

- Pokazali smo i u Italiji i u protiv Nizozemske da se možemo nositi sa svima. Oni su večeras imali inicijativu, posjed lopte, ali nisu imalo mnogo prilika. Falio nam je završni pas da možda i pobjedimo. Zadovoljan sam, a nadam se da je i ekipa zadovoljna. Slijedi nam Poljska, malo je vremena za odmor, ali imamo dosta kvalitetnih igrača. Moramo se pripremiti što prije jer nam je ta utakmica bitna, kao i ova večeras. 

Trener u stručnom štabu reprezentacije BiH Adnan Čustović kazao je za Nova BH da su Nizozemci odigrali kako se i očekivalo.

- Imali su veći posjed lopte, ali nisu znali šta da urade s njom. Nismo iskoristili kontre i zato je rezultat 0:0 - kazao je Čustović. 

Pohvalio je debitante u večerašnjem meču.

- Debitanti Hadžikadunić, Kadušić i Tatar opravdali su očekivanja. Dali su maksimum, pokazali borbenost i kvalitet - dodao je Čustović.

Osvrnuo se i na meč sa Poljskom koji se igra 14. oktobra.  

- Novi meč je za tri dana. Moramo se pripremiti i napraviti ekipu koja će izvući maksimum - kazao je Čustović. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.