Dvadesetjednogodišnji veznjak u oktobru je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima za Koln, na kojima je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Huseinbašić je u Koln došao na mala vrata. Početkom sezone stigao je iz Kickers Offenbacha, kluba koji se takmiči u četvrtom rangu njemačkog fudbala. Potpisao je trogodišnji ugovor.

VEZANI TEKST - Dobijaju li Zmajevi neočekivano pojačanje iz Njemačke?

U svojoj prvoj sezoni pokazao je da je spreman takmičiti se na najvišem nivou.

Rođen je 3. jula 2001. godine u njemačkom gradu Erbachu, a prema zvaničnoj web stranici Bundeslige, osim njemačkog, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Da li će Ivaylo Petev i njegovi saradnici obratiti pažnju na ovog fudbalera i priključiti ga plejadi mladih Zmajeva poput Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunića, Amara Dedića, Ermedina Demirovića, ostaje nam da vidimo.

U svakom slučaju bundesligaški bazen oduvijek je bio od velikog značaja za bh. nacionalni tim. Brojni bh. fudbaleri stvarali su respektabilne karijere u Njemačkoj, od Hasana Salihamidžiča, Sergeja Barbareza, Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Sejada Salihovića, Vedada Ibiševića, Mensura Mujedže, Ermina Bičakčića...