open-navfaktor-logo
search
Očekuju pomoć Bidena
Protest građana ispred Ambasade SAD-a: Palmer pravi treći entitet u FBiH!
Grupa od pedesetak građana, koja je 25. oktobra organizirala proteste ispred OHR-a, danas protestuje u blizini Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.
01.11.2021. u 10:13
get url
text

Okupljeni građani su još jednom uputili poruke povodom aktuelne političke situacije u BiH. Nosili su i transparente koji kritikuju američkog izaslanika za proces izbornih reformi u BiH Matthewa Palmera.

- Mi građani Bosne i Hercegovine vjerujemo u prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama i očekujemo pomoć predsjednika Bidena u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, na koje se ovih dana vrši otvoreni institucionalni napad uključujući i prijetnju silom - istaknuto je.

{$galerijaFotografija}

Suad Đozić, jedan od organizatora, kazao je da dolazi u svoje ime. Komentirajući broj okupljenih građana rekao je da će se poruka poslati da ljudi izlaze.

- To što neko ne smatra da je momenat da izađe, da digne svoj glas, to je njegovo pravo - dodao je Đozić. 

- Očekujem da Joe Biden, predsjednik SAD-a, posjeti Bosnu i Hercegovinu i na taj način svima stavi do znanja u regionu da Amerika stoji uz BiH - istakao je Đozić.

Organizatori protesta prethodne su ocijenili uspješnim jer su "osigurali da se glas građana čuje i da se stavovi zvanično prenesu".

 

_DSC6687.JPG
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.