open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Promjene u nadzornim odborima RMU Banović i JP BH Pošte
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je dala prethodne saglasnosti Skupštini Rudnika mrkog uglja Banovići za razrješenje dosadašnjeg vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora, zbog isteka perioda na koji je imenovan, kao i za imenovanje Muamera Brčaninovića za vršioca ove dužnosti uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.
13.10.2022. u 13:59
get url
text

Vlada je dala prethodnu saglasnost za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, zbog okončanja konkursne procedure. Također, prethodna saglasnost je data da na ovu dužnost, uime državnog kapitala i na period do isteka mandata ostalih članova Nadzornog odbora, bude imenovan Emir Slomić.

Za predstavnike Vlade FBiH u Monitoring odboru Interreg VI A IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027. imenovani su Adnan Tatar i Emir Hrustanović.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava su opunomoćeni Zineta Mujaković (JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać) i Jadranko Puljić (JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.