U Doboju je 100 povratničkih porodica potpisalo ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica.

Ugovore s korisnicima potpisao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

- Stotinu porodica u Doboju završit će izgradnju svojih domova. To znači da su riješili osnovno pitanje u svome životu. To je životni san svakom čovjeku. Važno je napomenuti da je Grad Doboj jedina lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja sufinansira izgradnju stambenih jedinica.

Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je preko 976.000 KM. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sufinansira s 51 posto, dok Grad Doboj učestvuje sa preostalih 49 posto. Ovom je prilika da istaknemo dobru saradnju gradske uprave sa Ministarstvom. Pored stambenih jedinica zajednički realiziramo i izgradnju infrastrukture i druge zajedničke projekte - rekao je Ramić.

Ugovor je potpisao i Nadid Kavazaović iz dobojskog naselja Pridjel.

- Pripadamo šehidskoj porodici, živim s majkom, suprugom i djecom. Otac sam troje djece, stoga nam je bila neophodna nadogradnja kuće, koja trenutno nije uslovna za boravak cijele moje porodice. Uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i gradske uprave Doboja riješili smo naš najveći problem. Time smo odlučniji da ovdje ostanemo i razvijamo svoju porodicu - kazao je Kavazović.